Missziós hétvége

Missziós Hétvége a Józsefvárosban

Michels Antal plébános atya meghívására missziós hétvégét tartottunk 2015. november 12 és 15 között Budapesten a Horvát Mihály téri Szent József templomban.

Atyák, nővérek, testvérek és kispapok együtt kezdtük a missziós napokat csütörtökön este ünnepi szentmise keretében. Ezeknek a napoknak a mottója volt "SZOMJAZOM!" Az atyák a prédikációkon keresztül, a testvérek a különböző iskolákban, a HVSZSZ mozgalom házában, a Teréz anya nővéreinél más helyeken is, közösen próbáltunk elmélkedni, átgondolni, hogy mi vagy ki után szoktunk "szomjazni". A közös missziós rózsafüzérek, esti megosztások és gondolatébresztők is segítettek minket jobban látni missziós feladatainkat, ott ahová a Jó Isten vezet.

Ezekben a napokban különböző családoknál voltunk elszállásolva, ami számunkra mindig egy hiteles tanúságtétel, hogy Jézusban egy nagy család vagyunk!

Köszönet és hála mindenkinek, aki imádkozott értünk és a plébánia híveiért is. A missziós hétvége utolsó napján még jobban tudatosodott bennünk, hogy egyedül Krisztus iránt és az Ő szeretete után érdemes szomjaznunk. Szabó Alex SVD

Évente két alkalommal a verbita rend tagjai együttműködve az SSpS nővérekkel és világi segítőikkel, munkatársaikkal missziós hétvégét tartanak egy-egy plébánián.

A csütörtöktől vasárnapig tartó hétvégén a rend tagjai beköltöznek egy plébániára, és befogadó családokhoz. Végiglátogatják a plébániai csoportokat, iskolákat, idős otthonokat, kórházakat, - szentmisét, előadást és missziós rózsafüzért tartanak, tanúságot tesznek hivatásukról, életükről. Saját jelenlétükkel tanúskodnak a misszióról. 


Amennyiben szeretné, hogy az Ön plébániáján is legyen missziós hétvége, keressen  bennünket, és jelezzék szándékukat.