Missziós Miseszövetség

Drága kincs önmagunk és mások számára.

A szentmise az a kincs, amelyben Jézus Krisztus érted és értem, vagyis értünk ajánlja fel önmagát az Atyaistennek. Az igazi, áldozatos szeretet iskolája, amelyben általa és vele együtt imádkozhatunk önmagunk és mások szükségleteiért. Élő és elhunyt szeretteinket azzal ajándékozhatjuk meg, hogy minden nap misét mondatunk értük. 

A Missziós Miseszövetséget Szent Arnold Janssen atyánk azért hozta létre, hogy felhívja a figyelmet a Szentmiseáldozat végtelen nagy értékre. "Missziós", mert a felvételi tagdíjjal a világmissziók ügyeit támogatják; "Miseszövetség", mert olyan világméretű közösség, melynek tagjait a szentmise fűzi össze. Bárki kérheti saját maga és szerettei részére a szentmise maradandó kegyelmeit. 

A miseszövetségi tagság által napi hét szentmisében ajánlhatjuk Istennek a hozzánk közel állókat. A miséket verbita missziós atyák mondják a világ különböző tájain.


A Miseszövetségbe való felvétel feltételei

Mindenki személyenként - tehát nem csoportban - vehető fel a Miseszövetségbe. 

A mellékelt jelentkezési adatlapot kitöltve küldjék vissza postán, vagy elektronikus formában.
Elhunyt szeretteink neve elé tegyenek keresztet. 

Az egyszer fizetendő felvételi díj személyenként 7.000.-Ft, melyet banki átutalással, vagy csekken tudnak befizetni a Missziós Titkárság számlájára. 
A csekkre, vagy az átutalási bizonylatra írják rá: "Miseszövetség", és a tagságra jelölt nevét.

Mindenkinek értesítést, és miseszövetségi igazolólapot küldünk. Ha ez nem érkezik meg 1 hónapon belül, kérjük jelezze a titkárság felé.

A tagok részére nincs külön kötelezettség, azonban mégis ajánlatos naponként egy Üdvözlégy Máriát elmondani a következő záró fohásszal: "Mária, apostolok királynéja, segítsd a missziókat!"

A tagok halálát nem kell utólag bejelenteni.

Letölthető jelentkezési lap: 

"Az eukarisztia Jézus üdvözítő jelenléte a hívők közösségében, és mint lelki táplálék az Egyház legdrágább kincse, amit csak magáénak mondhat történelmi zarándokútján." II. János Pál pápa