Imaközösségek lelkigyakorlata

2018. március első napsütéses hétvégéjén több mint 30-an gyűltünk össze a budatétényi Szent Arnold Lelkigyakorlatos Házban, hogy közösen vegyünk részt lelkigyakorlaton.

Központi témánk: Krisztus szeretete sürget minket. A lelkigyakorlat Szent János evangéliumának záró bekezdésére alapozva feltárta előttünk Krisztus emberi oldalából fakadó szeretet-cselekedeteinket, és Szent Pál római levelének gyakorlati tanácsaival rávezetett bennünket arra, hogy a szeretet = cselekedet. 

A három nap vezérfonalaként minden reggel egy-egy levél várt bennünket, melyet személyesen címeztek, név szerint szólítottak meg bennünket, és a feladó maga Jézus volt. A borítékon sürgős és elsőbbségi feliratok virítottak  - utalva témánk jelmondatára. A levélben pedig minden nap egy kérdés állt: "Szeretsz-e engem?" A harmadik nap végére sokan eljutottunk arra a pontra, hogy erre a válasz, már csak egyetlen szó: Igen! Szeretlek! Már elmaradtak a magyarázatok, amik az első kérdésre érkeztek, már megadtuk magunkat Krisztus valóban sürgető szeretete előtt. 

Megyünk, hogy cselekedjünk!